Onderhoud

Onderhoud

Hoe blijft mijn korset mooi?
Met de juiste zorg kan een goed gemaakt korset jaren meegaan. Ook wanneer je jouw korset regelmatig draagt.

De eerste keer
Hoewel het heel verleidelijk is, kun je beter de eerste paar keer de koorden niet te strak aantrekken. Je korset heeft tijd nodig om zich naar je lichaam te vormen. Als je een nieuw korset te strak aantrekt, kan het zijn dat het ´breekt´. Zodra dit gebeurt zal het nooit meer behoorlijk passen. Draag het de eerste paar keer een paar uur, of net zo lang als het comfortabel is. Overmatig toegepaste kracht is de meest voorkomende oorzaak van beschadigde korsetten.

Bescherming
Wanneer je je korset direct op de huid draagt, kunnen zweet en natuurlijke huidoliën vrij in je korset trekken. De beste manier om je korset hiertegen te beschermen is om er iets onder te dragen, bijvoorbeeld een hemd of blouse. Het fijnst is een aansluitend kledingstuk zonder sluitingen zoals ritsen en knopen.

Na het dragen
Na het uittrekken leg je het korset vlak neer met de binnenkant naar boven en laat het luchten en drogen. Je kunt je korset ook over een stoel hangen. Hang je korset nooit over een metalen drager want je wilt geen roestvlekken! Wanneer je het korset vochtig opbergt, dan kan het muf gaan ruiken.

Bewaren
Bewaar je korset liggend op een droge koele plaats, dit kan in een katoenen doek gewikkeld, of in de speciale korsetzak die je bij je korset hebt gekregen. Leg je korset vlak in de kast om vervorming te voorkomen.

Geurtjes verwijderen
Er zijn verschillende manieren om geurtjes te verwijderen. Welke je gebruikt hang van het materiaal af waar je korset van is gemaakt . Talkpoeder, met name anti-bacteriële poeders, kunnen zeer effectief werken. Maar wees voorzichtig met resten, ze kunnen slijtage en verkleuringen veroorzaken. Je kunt ook de binnenkant voorzichtig schoon betten met wat alcohol. Dit verwijdert geurtjes en zweetvlekken goed. Pas echter op met de buitenkant van je korset, maak het niet te nat want dan er kunnen vlekken ontstaan.

Vlekken verwijderen
Mocht je per ongeluk toch een vlek gemaakt hebben dan kun je deze het best verwijderen met een speciaal vlekkenmiddel. Test het middel altijd eerst uit op een onopvallende plek.

Reinigen
Was je korset nooit in de wasmachine! Wanneer je twijfelt of je korset met de hand kan worden gewassen breng het dan naar de stomerij en vraag van te voren of ze je korset kunnen reinigen.

Wanneer je bovenstaande tips in acht houdt, blijft je korset jaren mooi!

Wanneer je vragen hebt, kun je contact opnemen via de contactpagina.